Työntekijöillä on tänä päivänä paljon haasteita aika lailla juurikin digitalisaation vuoksi. Jatkuvat yt-neuvottelut raastavat mieltä. Tärkeintä on, että työntekijä ymmärtää mistä on kysymys ja miksi työpaikkoja vähennetään, se ei ole aina niin mustavalkoista taikka henkilökohtaista. Aloilla on hurjasti kilpailua ja monesti vanhempi sukupolvi voi jäädä altavastaajaksi. Digitaalisaatio on teknologian hurjaa edistymistä. Vanhemalle sukupolvelle se on varmasti tullut shokkina. Nuorelle sukupolvelle sosiaalinen media ja sovellukset ovat ehkä liiankin helppoja käyttää. Enää ei tarvitse "raataa" asioiden eteen, kuten ennenvanhaan. Enää ei tarvitse muistaa, koska aina voi katsoa Googlesta.

Itse ikävöin "vanhaa hyvää aikaa" kun piti muistaa kavereiden puhelinnumerot ulkoa. Kauas on tultu siitä ajasta. Digitalisaatiossa on ehdottomasti paljon potentiaalia mutta ehkä liikaakin. Mielestäni ihmisyys unohtuu helposti. Sen näkee esimerkiksi Facebookissa tai Twitterissä. Helppoa on huudella anynoomisti mielipiteitään ääneen. 

Enää ei vankat hartiat riitä, vaan pitää olla osaamista teknologian parissa. Mitä enemmän, sitä enemmän. Digitalisaatio on tuonut paljon positiivisia vaikutuksia mukanaan, kuten itsensä markkinoimisen eri kanavoissa, esim LinkedIn. 10 vuotta sitten en olisi voinut kuvitella että palkkaa voi saada päiväkirjan pitämisestä eli bloggaamisesta. Digitalisaatio tuottaa uusia tuotteita, mitä ei muutamia kymmeniä vuosia sitten ollut kuten älypuhelinpelit. Digitalisaatio siis synnyttää uusia ammatteja mikä lisää työtä ja työpaikkoja.

Huolestuttavaa on että ihmistyön tarve on vähentynyt ja vähenee, ainakin sellaisen ihmistyön tarve, josta joku on valmis maksamaan enemmän kuin automaation tai robotin työstä. Tämä muuttaa myös arvomaailmaa, mikä on huolestuttavaa! Motivaatio voi olla koetuksella, kun tänä päivänä työläinen taistelee automaatiota ja monesti myös toista työläistä vastaan. Robotti ei sairastele. Jos robotti menee rikki, löytyy työläinen, joka sen korjaa. Kuka korjaa ihmisen? 

Kilpailu on kovaa ja tämä joko lisää tai vähentää motivaatiota. Työelämä on kuin kilpajuoksua. Kehittymismahdollisuuksia on sille, joka eniten haluaa kehittyä. 

Lähteet:

https://w3.fi/mita-hyotya-digitalisaatiosta/